Hjärtat bakom Agape

 
matildabrincklarsendavidnilsson.jpg

matilda brinck-larsen och David Nilsson

Frivilligorganisationen Agape Göteborgs grundare Matilda Brinck-Larsen och verksamhetssamordnare David Nilsson är två av de som jobbar för att skapa en trygghet för ungdomar i utanförskap.

 

matilda brinck-larsen

Matilda Brinck-Larsen startade Agape när Sverige reglerade asylrätten och började mixtra med socialtjänstlagstiftningen och på så sätt validera unga människors värde olika. I sitt jobb inom socialresursförvaltning på Göteborgs stad såg hon hur mängder av ungdomar blev uppryckta från sitt sammanhang  och diskvalificerade från kommunalt stöd till att återgå till migrationsverkets ansvar. Försatta på flykt igen i Sverige, igen. Matilda initierade då, och mobiliserade civilsamhället för att initialt se till att de ungdomarna som nu befann sig ute på gatan fick någonstans att äta, duscha, byta kläder, göra läxan och kanske sova.

Idag jobbar Matilda heltid med organisationen, samtidigt som hon sett till att det finns fritidsaktiviteter för ungdomarna. Fotbollslaget Sandarna Lag C startade hon 2013, ett lag med fokus på samhörighet och glädje, och något hon fortfarande är huvudansvarig för. 

Matilda har tilldelats Psynkpriset för sitt arbete för att gynna barns och ungas psykiska hälsa, nominerats till Raoul Wallenbergs priset,  GP-sportens hederspris och UEFAS Gräsrotpris för sitt arbete med fotbollslaget Sandarna C och Child 10 Award för hennes arbete med ensamkommande barn och unga.


DAVID NILSSON

David Nilsson var tidigare föreståndare på ett hem för ensamkommande ungdomar i Mölndals kommun. Han såg tidigt vilka negativa konsekvenser den nya asylpolitiken skulle innebära för ungdomarna och när han inte längre kunde känna sig bekväm med de beslut som togs fick han avsluta sin tjänst. Idag är han verksamhetssamordnare på Agape på heltid.

blue_bg.jpg
 

Styrelse

 
 

ORDFÖRANDE
Helena Lindholm
Professor i Freds- och utvecklingsvetenskap på Göteborgs Universitet

VICE ORDFÖRANDE
Ulrika Falk
Verksamhetsledare utsatta EU-medborgare på Göteborgs Räddningsmission

SEKRETERARE
Erling Zetterman
Social entreprenör och aktiv inom Majornakyrkan

KASSÖR
Magnus Zingmark
Tidigare ekonomichef Nordstan

 

LEDAMÖTER
Johan "Red Top" Larsson
Kulturentreprenör

Mikael Albertsson
Direktor Reningsborg

Emma Forseth Bertling
Utvecklingsledare Skyddsvärnet

SUPPLEANTER
Torbjörn Nilsson
F.d. Fotbollsspelare

Roxana Wallin
Tolk m.m

 
 
rosa_smal.jpg

Stadgar

Stadgar för frivilligorganisationen Agape Göteborg.

 
blue_bg.jpg