shoes_square.jpg

Trygghet i en osäker framtid.

Frivilligorganisationen Agape Göteborg är en politiskt och religiöst obunden organisation som jobbar för ensamkommande barn och ungdomar. Vårt främsta uppdrag är att ge stöd till barn som blivit åldersuppskrivna, fyllt 18 och därmed diskvalificerats från kommunalt stöd. På så sätt har de återgått till Migrationsverkets ansvar och förlorat en boendelösning i kommunal regi.

Vi vänder oss också till de mellan 18 och 21 år som diskvalificerats från statligt stöd, och lever i vår stad utan papper.

Vi verkar för att kunna erbjuda ungdomarna förutsägbarhet i en oförutsägbar situation. Genom bl.a boendeinsatser, samtalsstöd, rutiner, sysselsättning och sammanhang. Vårt mål är att alla barn och ungdomar vi möter ska få sina grundläggande behov tillgodosedda, som mat, sömn, hygien, hälsa och en förutsägbar vardag. Idag har vi i 18 aktiviteter i veckan, allt från fritidsaktiviteter och läxhjälp till mat och boende.

Vi har 15 boenden som alltid är bemannade med volontärer. Vi hjälper också till med att förmedla boende i 150 frivilliga familjer. Totalt har vi 506 boendeplatser.

 
pink_bg.jpg
 

Bli volontär

Det finns många sätt att engagera
sig hos oss och all hjälp uppskattas.

 

AGAPEFADDER

Att vara Agapefadder innebär att du visar extra stöd för de ungdomar som behöver det. Som fadder har du olika uppdrag, det kan handla om att vara kontaktperson mot boende, lärare, eventuell god man, hjälpa till med skolarbete, peppa till att komma på våra aktiviteter, hjälpa till att uppsöka vård, stötta i asylprocessen eller vara en länk till Agape. Men det viktigaste av allt är att vara ett stöd och att skapa ett vänskapsband, så att hen har en trygg person att vända sig till.
Hur ofta ni kan ses är upp till dig och den du är fadder för. Men ett krav är att ni ska ha träffat varandra minst en gång för att lära känna varandra lite. Du ska finnas tillgänglig på telefon eller Facebook (Som fadder krävs INTE att du ska kunna erbjuda boende). För att bli Agapefadder måste du ha fyllt 18 år.
 

AKTIVITETSFADDER

Som aktivitetsfadder håller du i olika aktiviteter som Agape anordnar, det kan vara allt från läxläsningskvällar till olika sportaktiviteter. För att bli aktivitetsfadder måste du ha fyllt 18 år.

YRKESVOLONTÄR

Har du ett yrke som kan hjälpa ungdomarna? Jobbar du, eller har du jobbat som exempelvis lärare, behöver vi hjälp med läxläsning. Vi söker även psykologer och jurister som vill engagera sig och stötta ungdomarna inom Agape!

BOENDEVOLONTÄR

Om du har möjlighet att ställa upp med din tid, en eller flera gånger i veckan, har vi stort behov av folk i våra Agapehem. Där umgås du med ungdomarna, spelar spel eller hjälper till med exempelvis läxläsning. Ungdomarna är väldigt självständiga och har eget ansvar över mycket men du ska finnas där som en kontrollfunktion så att allt flyter på bra. Det är viktigt att göra det som krävs för att skapa en trygg miljö för ungdomarna! För att bli boendevolontär måste du ha fyllt 25 år. Vill du veta mer kan du höra av dig till oss eller komma på våra volontärträffar, som hålls den första söndagen i varje månad kl 17:00-18:30 på Vasagatan 14.
 

Frivillig familj

Kan du tänka dig att öppna ditt hem för en ungdom? Vi matchar dig med en ungdom utifrån de förutsättningar du har som familj och de behov som ungdomen har. Agape kommer alltid finns till hands och du kommer få stöd från erfarna

FÖRETAGSSPONSOR

Kan ditt företag hjälpa till med lokaler, hygienartiklar, mat, idrottsutrustning kläder eller ekonomiskt bidrag? Hör av er till oss!

 
 
blue_bg.jpg
 

Stöd oss

 
 

Det finns fler sätt att stödja oss på och vi uppskattar all hjälp. Ditt stöd kommer göra det möjligt för oss att hjälpa fler utsatta ungdomar tillbaka in i samhället.

 
 
 
shirt2.png

Prylar som har gjort sitt hemma hos dig kan få nytt liv hos oss! Vi behöver allt från sängar, madrasser och soffor till kläder och mindre saker som du inte längre använder.

 
money2.png

En avgörande faktor för att hjälpa de här ungdomarna är att erbjuda tak över huvudet. Men boendelokaler kostar, liksom mat, hygienartiklar och fritidsaktiviteter. Vill du bidra med en valfri summa till vårt initiativ kan du swisha till Agapes swishnummer eller sätta in pengar på vårt konto. Alla bidrag går till att driva Agapes boenden samt till olika aktiviteter för ungdomarna.

 
 
pink_bg.jpg
 

Annika aurell

Kraften i civilsamhället är helt enorm, den är helt magisk. Det såg jag 2015 när kommunerna stod helt handfallna och vi frivilligorganisationer löste det kommunerna inte gjorde.

 
phone.png

Swish

     123 6948 616

 
piggybank.png

Konto

      pg: 90 06 93 - 3

      bg:132-0027

Märk betalningen med Agape

 
blue_bg.jpg
 

Följ vårt arbete

“IDAG hade en VÄNLIG SJÄL LÄMNAT In NYTVÄTTADE, MANGLADE LAKAN, PÅSLAKAN och ÖRNGOTT. Sådana som MORMOR HADE HEMMA, MED BRODERIER.

Tänk att NÅGON LÄGGER NER OMSORGen i ATT TVÄTTA OCH MANGLA TILL De SOM SAMHÄLLET knuffat UT PÅ FLANKEN. DET DOFTAR KÄRLEK, OCH OMSORG, OM DEN HÄR TYPEN AV INSATS.”

 

Följ oss på Facebook

rosa_smal.jpg
 

HUVUDSPONSOR

 
 

SPONSORER

 

SAMARBETSPARTNERS